Opleiding tot Holistisch aromatherapeut

De opleiding wordt gegeven op MBO-niveau en HBO-niveau.
Na het volgen van de opleiding op MBO-niveau kan ingestroomd worden in de opleiding op HBO-niveau.

schema opleidingen mediator-aromatherapie.nl

De basisopleiding op MBO-niveau kan in het weekend (een keer per maand) of op een avond (een keer per week) gevolgd worden. De lesstof wordt in 10 maanden doorgewerkt. De leerstof is bedoeld om een solide basis te leggen voor het beroep 
aromatherapeut. De lessen en het 'huiswerk' bestaan uit theorie en praktijk. 
Tijdens de opleiding komen zowel de lichamelijke/medicinale werking en toepassing  van aromatherapie aan bod, als ook de psychische/spirituele werking van aromatherapie. 

Na het voltooien van de opleiding op MBO-niveau (basistherapeut) kunt u instromen in de opleiding op HBO-niveau. De opleiding op HBO-niveau bestaat uit een aantal specialisaties die een verdieping geven van de aromatherapie. 

Gedegen kennis van anatomie, fysiologie en pathologie is verplicht om het beroep van aromatherapeut goed uit te kunnen oefenen. Voor de basisopleiding op MBO-niveau kunt u met behulp van een schriftelijke module uw kennis op peil brengen. Deze lessen kunt u maken terwijl u de MBO-opleiding aromatherapie volgt, maar u kunt ook al vooraf beginnen. Indien u al in een eerdere opleiding anatomie, fysiologie en pathologie al gevolgd heeft, dan kunt u door overleggen van een kopie van het diploma, voor dit vak vrijstelling aanvragen. 

Voor het HBO-niveau anatomie, fysiologie en pathologie worden er lessen verzorgd. Deze geven samen met zelfstudie een grondige voorbereiding op de examens. Deze lessen kunt u tegelijkertijd met de specialisaties op HBO-niveau volgen. Evenals de lessen psychologie.

De praktijklessen en mondelinge lessen worden in Breda gegeven.

Overige activiteiten: 

Bijscholingsdagen - 4 keer per jaar, workshops massage, drukpuntmassage, praktijkvaardigheden aromatherapie, kinesiologie, triggerpointmassage, cupping, etcetera.

Waarom een opleiding volgen:

 • Je werk behouden
  De keuze van de bedrijfsleiding in tijden van crisis, zal bij het ontslaan van werknemers eerder vallen op iemand met minder kennis en vaardigheden dan op de werknemers die zijn kennis op peil heeft gehouden.
 • Werk vinden
  U wordt toch ontslagen, Dan zal bij het solliciteren in een ander instelling, de bedrijfsleiding eerder iemand aanwerven die een complementaire geneeswijze als aromatherapie onder de knie heeft, dan iemand die het maar zus en zo kent.
 • Voorop gaan in de strijd
  Bent u mee met de laatste ontwikkelingen, kunt u de laatste technieken ? Innovatie maakt het verschil, ook in tijden van crisis.
 • Focus op competentie
  Certificaten focussen tegenwoordig veel meer op de competenties. Deze kunnen dan ook het verschil maken in tijden van crisis. Want goede werkgevers willen de juiste mix van ervaring, werkattitude en competentie.

All copyrights reserved / Alle kopierechten voorbehouden, 1989 - 2017, Mediator-Aromatherapie

Wethouder van Haperenstraat 32, 4813 AM, Noord-Brabant, Breda, Nederland, the Netherlands,
Telefoon(+31)76 - 5 21 28 16, mobiel (+31)6 47 04 42 22